12 Ağustos 2014 Salı

ölümler

şairin de dediği gibi; ölümler çıplak gelir, geceyi indirir yavaşça gözlerime, senden geçmek kolay değil falan filan.. yine bir ünlü ölmüş, sosyal medya yıkılıyor kısa cümlelerle derdimi anlatamayacağımı hissettim ki, dur bi uzun yazı yazayım dedim kendi kendime.. olur ya belki yanlışlıkla da olsa bi okuyan falan olur.. 

ünlü ünsüz çok önemli değil tabi önemli olan insandır fikrinden yola çıkmayı isterdim ama ölen ünlü olunca da verilen tepkiler bambaşka oluyor.. kafadan şunu belirteyim bir ölümle dalga geçmek onu ti'ye almak en aşşağılık eylemlerden birisidir gözümde.. zaten benim genelde denk geldiklerim de ölümlere verilen tepkilere karşı bazılarının takındığı şakalı komikli (ki çoğu komik bile değil) tavırsal davranışlar.. fikir ve düşünce özgürlüğü bla bla diyip ona da bi kılıf bulunabilir gerçi.. 

neyse efendim gelelim mevzumuza.. ünlü bir şahsiyet ölmüş isim vermenin çok lüzumu yok aslında ama verilen sosyal medya tepkisi genelde hep aynı oluyor.. "o nasıl ölür yaaaa ölmemeliydi" abicim ölüm de yaşam gibi bi gerçek, hızlı koşarsam kaçarım gibi bi mevzu değil.. zaten şu tepkiyi verdiğin adam/kadın sana bu sevgiyi kazandıracak bi sürü eser bırakmış arkasında.. yani bu saatten sonra bi film çekse izlemezsin, albüm çıkarsa belki de eskiden sesi daha güzeldi diye alıp dinlemezsin.. yani adamı bu kadar seviyorsan alırsın albümünü yada ne bileyim filmini defalarca kez izlersin.. yani öyle bir tepkiler veriliyor ki adam dünyanın en çaresiz hastalığına çözüm bulmak üzereyken öldü sanılır.. yok abi adam kazandı kazandığını yedi gördü görüştü sonra da öldü buna bu kadar şaşırmanın hayret etmemin hatta abartıp isyan etmenin bi anlamı yok.. tabi yine de istediğin gibi tepki vermek gibi bi lüksün ve özgürlüğün var ama bunu bize siz niye üzülüp şaşırmıyorsunuz lan şerefsiz haysiyetsizler diyerek söyleme özgürlüğün yok.. adamın annesi ölmüş, babası ölmüş, dedesi ölmüş, amcası halası dayısı arkadaşı vesair bi sürü tanıdığı göçmüş bu alemden inan zerre kadar şaşırmıyor onlar.. he ünlü bir şahsiyetin garip ölümü üzerine bir çıkarım yap hislerini duygularını anlat eyvallah.. ama bu yapmacık tavrı bir an önce terket.. sözüm tabi ki ünlü şahsiyetleri çok seven insanlara değil.. ama yine de sevdiğin ünlü 100 yaşına gelmiş hayatta kalınca sana ne faydası var onu da anlamış değilim.. başlarda da dediğim gibi adam dimağında onu ölümsüz kılan eserler bırakmış sana.. adamı rahat bırak hayatını yaşasın ve ölsün.. 

son olarak demem o ki; ölen bir kişi için ardından söylenecek çok da fazla cümle yoktur aslında, en güzellerinden birisi de şudur: "ölen adam iyiyse kurtuldu, yok iyi değilse eğer biz ondan kurtulduk"

yine de son defa; tüm ölmüşlerinizin ruhuna EL - FATİHA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder