25 Temmuz 2013 Perşembe

Gündeme Dair Söylemler..

TRT'de bir ilahiyatçı kadınların hamile bir şekilde sokakta dolanmalarının ve tv'lerde ped reklamlarının terbiyesizlik olduğunu söylemiş.. Videosunu izledim üslup ters sert ve yanlış.. 

Sosyal medyayı aktif kullanan birisi olarak durumdan bu şekilde haberdar oldum.. Güzel tepkilerin yanında tamamen trübünlere oynanan mesajlar ve ağır hakaretler canımı sıktı.. Edepsizliğe verilen tepkinin edepsizce olmaması gerektiğini yazdığım için arkadaşlarımdan tepkiler gördüm.. Bu yazıyı yazma nedeni de bir nevi bundan.. 

Öncelikle bir din adamının Kur'an'da belirtilen tesettür ölçülerini söylemesinden daha tabi birşey olamaz.. İnanmıyor yada yaşamıyor olmanız bu gerçekleri maalesef değiştirmiyor.. Tekrar söylüyorum ilahıyatçı hocanın söylemindeki üslup çok yanlış ve kabaca.. İslami geçmişi olan ve eğitimini almış bir kardeşiniz olarak sadece kafanıza göre bir din olgusu oluşturamayacağınızı belirtmek isterim.. Kuralları koyan Allah ister uyarsın ister uymazsın.. Burda bir özgürlüğün var.. Bu yüzden üslup ters.. İşin sosyolojik boyutunda da bizler komşuluğa önem veren bir geçmişe sahip milletiz.. Eskiden kadınlar hamileliklerini çocuğu olmayan komşuları üzülürler diye gizlemeye gayret etmiş bu durum zamanla bir edep ve ahlak anlayışına dönüşmüştür.. Hamile bir kadının dar kıyafetler giyerek dolaşmasına verilen tepki de bundan ibarettir.. Yine söylüyorum ki şartlanmış birisi yazıyı okuyup mal gibi konuşabilir ilahıyatçının tavrı ve üslübu hatalıdır.. 

Gelelim ped reklamlarına.. Bazı ped reklamları var ki oha çüş yuh dedirtecek cinsten.. Bunlara yeri geliyor herkes tepki gösteriyor.. Yine de reklamlara verilen tepki daha açıklayıcı olmalıydı.. Karşı olmak için karşı olmayın ama ülkemizde öyle boktan bir reklam anlayışı var ki; o reklamlarda kadınların meta olarak kullanılması ve seks objesi olarak algılanmasına kimse ses etmiyor.. Ses edene de sapık gibi tepkiler veriliyor.. Kadın yanında kalbi hızlı atmayan heyecan duymayan adam ya kadındır ya da ibnedir konuyu çok dolambaçlı yollara sokmanın bi alemi yok.. Beni sapık olarak görüyorsanız da ne diyim eyvallah.. 

Hocanın üslübunun ağır olduğunu belirtip yazıma son verirken inanmak istediklerinize sizi başbaşa bırakıyorum.. Saygılarımla..

1 yorum:

  1. Erkeklerin gözlerini görmez etmek de bir çözüm olabilir mi kalbinizin hızlı atmaması için

    YanıtlaSil