29 Ağustos 2016 Pazartesi

bi karar verin.!

geçen gün sosyal medyaya yansıyan yeni bir taciz olayının detaylarını öğrenmiş bulunduk.. olay kısaca şöyle.. migros sanal marketten sipariş veren bir kadın evine siparişi getiren eleman tarafından facebook'tan eklenmek istenmiş.. kadın birey doğal olarak ve ülkede daha önce yaşananların da etkisi ile tedirgin olmuş ve olayı sosyal medya üzerinden kitlelere ulaştırmış.. herhangi bir sıkıntı yok gibi.. ama muazzam bir sıkıntı var ortada.. evet yaşanan bir taciz kabak gibi hemde.. ama bunları söyleyenlerin hayat görüşleri üzerinden olaylara bakışınız, birine yobaz bir bakış diyerek sahiplenirken diğerine olamaz böyle birşey diyerek nefret kusmanız kafa karıştırıcı.. 

ne yazık ki hafızam kuvvetlidir benim.. daha önce yazdıklarınızı dün gibi hatırlarım mesela.. şimdi yaşanan olaya farklı daha doğru ifade ile sizin sevmediğiniz açıdan bakalım.. sosyal medyanın her mecrasından biscolata erkeklerine güzellemeler yapan ben miydim? sipariş getiren eleman şöyle yakışıklı olsun diye tivitler atan, sipariş getiren erkeklerin ne kadar yakışıklı olduklarını yazan ben miydim? bu sorular böyle uzar gider sıkıntı sizin şaka için yazıklarınızın herkese ulaşıyor olmasında.. evlere sipariş götüren her insan iyi niyetli değil ne yazık ki.. içlerinde aşağılık insanlar da var.. bu aşağılık insanlar yazılanları okuyor ve evlerine sipariş isteyen her kadının bir fantezi yaşadığını kendisinin de çok karizmatik olduğunu düşünüyor.. sonra böyle iğrenç şeyler yaşanıyor.. hadise iğrenç ama bunu yazan islami görüşten biri olunca birden yobaz oluyor.. "seviyorsan git konuş bence"ler havalarda uçuşuyor, izmir'de hoşlandığı insana gidip rahat rahat ondan hoşlanıldığının rahatça söylenildiği güzellemeler yapılıyor ve büyük bir kapı aralanmış oluyor.. ve insan istemeden şunu soruyor soru olarak.. gelen eleman kıvanç tatlıtuğ yakışıklılığında olsaydı acaba yine bir rahatsızlık olur muydu? bir çoğunun bu soruya "tabiki olurdu ne diyorsun sen be gerizekalı şey" dediğini duyar gibiyim ama ortaya kocaman harflerle "YARRAK OLURDU" yazmak istiyorum.. 

birbirinizi her olayda kandırmanızdan, kastığınız duyardan sıkılmadınız mı? başına olay gelen kişi tanıdığınız bir arkadaşınız olunca neden dimağınızın üstüne kocaman bir örtü örtüyorsunuz? yaşanan hadisenin yanlış olduğunda hem fikiriz.. sıkıntının sipariş getiren elemanın ruh hastası olup olmadığının bilinmediğinden yaşanan bir tedirginlik olduğunun da farkındayım ama bir insanı her hangi bir eylem yapmadan bu şekilde linç etmek ne kadar doğru onu da anlayabilmiş değilim.. sıkıntı yaşayan kadın birey hesabını ağır şeyler yazanlar yüzünden kitlediği için öncesinde bir şikayet yapılmış mı bilemiyorum okuyamadım.. ancak yapılması gereken şirket aranarak yaşanan hadise anlatılmalı elemanın uyarılması, böyle bir olaydan kadın bireyin rahatsız olduğu elemana bildirilmeliydi.. böyle bir yaygara elbet koparılsın ama çıkar yol bulunmadığında.. sipariş getiren her eleman potansiyel sapık olarak algındıktan sonra değil.. bir şairin de dediği gibi "ama'dan önce söylediklerinizin bir önemi yoktur"

içinde bulunduğunuz sosyal medya iyi etkileşim getiriyor farkındayım ama şiddete polise nefret kusarken sonra behzat ç'ye çıldırmanız komik duruyor bunu da belirtmeden geçmeyeyim de niye bu kadar tezatlıklar yaşanıyor belki biraz durur düşünürsünüz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder