28 Kasım 2013 Perşembe

gündeme dair düşünceler silsilesi..

twitter gün boyu şarkıcı (yüksek sesle müzik eşliğinde birşeyler söyleyen kişi) aylin aslım ve cihat akbel arasında geçen davanın sonuçları üzerine çalkalandı durdu.. mevzu neydi hatırlayalım.. aylin aslım troll diye tabir edilen eski hayali tv kişileri adına açılan ve uluorta herşeye yazan kişilere hitaben abaza minvalinde bişeyler yazmış troll diye tabir edilen ekibin çok saygı duyduğu cihat akbel'in "aylinaslımabazalardanözürdile" heştegi başlatmasıyla büyük bir menşın trafiği başlamıştı.. kendilerine hakaret edildiği için daha da bilenen troller aylin aslım'a dozu artan şeyler yazmıştı.. cihat akbel de aylin aslım'a bir ironi yaparak sahneye orak çekiç fırlatıcam demiş bunu bir tehdit olarak algılayan aylin aslım hayatından şüphe ederek dava açmıştı.. dava sonuçlandı ve cihat akbel 5 ay tehdit suçundan ceza aldı.. 

şimdi gelelim meseleye.. twitter her zamanki gibi ikiye bölündü.. aylin aslım'ı haklı görenler ve cihat akbel'e kesilen cezayı saçma bulanlar olarak.. çok umursadığım bir konu olmamasına rağmen gün boyunca yazılanlara şahit olmam yüzünden epey bir doldum.. kimin haklı yada kimin haksız olması zerre umrumda değil.. benim takıldığım aradan dikkat çekmeye çalışan fırsatçılar.. adam fikrini yazarken bile sonuna savunduğu kişinin nickini ekleyerek yazıyordu.. yani diyor ki beni görsün belki rt eder belki fav'a alır ne bileyim belki takip bile eder beni diye.. aylin aslım'a kesin hak verenleri okudum ne bileyim öğrendiğim herşeye lanet okudum.. sırf ünlü diye birisinin dikkatini çekmeye çalışmak, onun hakaret etmiş olmasını önemsememek, ona kimsenin lan bile yazmasına tahammül edememek falan garipti.. sırf taciz edilen kişinin kadın olması yüzünden ortalığı ayağa kaldıran bu abi ve ablaları yine taciz edilen, küfür yiyen ve kadın olan meryem gayberi, esra elönü, nihal bengisu vb. kişilerin olaylarında hiç kelam ederken görmedik mesela.. he pardon onlarla aynı görüşten ve ideolojiden değilsiniz, hatta onlar kadın bile değil.. onlara tüm siyasi görüşünüzle küfredebilir, hakaret edebilir hatta ve hatta tehdit bile edebilirsiniz.. çünkü onların yaşamaya bile hakkı yok sizin gözünüzde.. çünkü siz acaip samimi ve duyarlı insanlarsınız.. 

cihat akbel yapılan kısmi linci farkedermiydi? evet farkederdi hatta bana göre bilinçli bile yaptı herşeyi.. gideceği noktayı da az çok biliyordu.. ancak verdirdiği tepkiyi hala anlayamayanlar için büyük harflerle tekrar yazmak gerekir AYLİN ASLIM DA HAKARET ETTİ.. hiç öyle goygoy yapıp efendim kız ablukaya alınmış o kadar hakareti sen yesen sende hakaret ederdine getirmeyin.. ben istediğim hakareti istediğim gibi yazarım ama bana kimse en ufak bir eleştiriyi bile yazamazcı aylin aslım ve tayfasına söyleyecek çok lafım yok.. çünkü onlara göre herşey hakaret herşey tehdit.. 

peki bu kişiler aylarca mahkemelere verilen hüküm giydirilen öğrenciler ve vatandaşlar için kendilerini parçalamadılar mı? üstelik bakanlara yumurta atılmasına, twitterdan kendilerine en ağır şekilde küfürler edilmesine rağmen.. ne oldu abi ne değişti? hani özgürlükler falan? neyse ne işte..  

bu vesile ile son olarak şunları söylemek isterim; bu mevzu üzerinden cihat akbel ve aylin aslım'a yürümeye çalışan, kin ve nefretlerini kusan, dikkat çekmek için her türlü şaklabanlığı yapan, millete kendini duyarlı ve düşünceli gösterebilmek için saçma sapan şeyler yazan herkesin amına koyim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder